Veilig & aangenaam

Veiligheid is een belangrijk begrip. Vooral op de weg is het iets dat zeer serieus moet worden genomen. Het gaat daarbij niet alleen om uw eigen veiligheid, maar ook die van anderen. In 2017 vielen er in Nederland 613 verkeersdoden. Dat is een aanzienlijk aantal. Bij veel van die ongelukken was het niet alleen de schuld van de bestuurder, maar vaak ook die van anderen. In de meeste van die ongevallen was het echter de schuld van de bestuurder. Of het nu ging om slecht opletten, of sms’en achter het stuur, of roekeloos rijgedrag, het zijn allemaal zaken waar de automobilist direct invloed op heeft. Maar zelfs als andere weggebruikers gevaarlijke manoeuvres uitvoeren, moet de automobilist anticiperen en vroegtijdig handelen.

In de taxiwereld is het niet anders. Wij van Taxi Connect staan daarom ook vooraan in de strijd om de veiligheid te bevorderen. Een chauffeur is vaker onderweg dan een gemiddelde automobilist met zijn woon-werkverkeer. Daarom is het noodzakelijk om extra voorzichtig te zijn. Wij bekijken steekproefsgewijs de chauffeurs op het gebied van veilig en waakzaam rijden. Als er verbeterpunten zijn, gaan wij met de chauffeur in gesprek om tot een aantal actiepunten te komen, waar de chauffeur vervolgens naar moet handelen.

Als klant bent u dus verzekerd van – niet alleen een prettige reis – maar ook een veilige reis. De chauffeur haalt u op tijd op, parkeert het voertuig op een veilige plek en begeleidt u naar het voertuig. Tijdens de rit maakt de chauffeur (indien gewenst) een gezellig praatje met u, maar uiteraard met de veiligheid van u en medeweggebruikers in het achterhoofd. Ook tijdens het afzetten op uw eindbestemming parkeert de chauffeur het voertuig op een veilige plaats, waarna hij de deur voor u opent en u veilig naar buiten begeleidt.