Veiligheid is een belangrijk begrip. Vooral op de weg is het iets wat zeer serieus genomen moet worden. Daarbij gaat het niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook dat van anderen. In 2017 zijn er 613 doden gevallen in het verkeer in Nederland. Dat is een aanzienlijk aantal. Bij veel die ongevallen was het niet alleen de schuld van de automobilist, maar veelal ook dat van anderen. Echter, bij de meeste van die ongevallen was het wél de schuld van de automobilist. Of het nou slecht opletten was, of appen achter het stuur, of roekeloos rijgedrag, het zijn allemaal dingen waar de automobilist direct invloed heeft. Maar ook als andere weggebruikers gevaarlijke manoeuvres uitvoeren, dient de automobilist daarop te anticiperen en vroegtijdig te handelen.

In te taxiwereld is het niet anders. Wij van Taxi Connect staan daarom ook voorop de strijd om veiligheid te bevorderen. Een chauffeur is nou eenmaal vaker op de weg dan een doorsnee automobilist met z’n woon-werkverkeer. Om die reden is het dus extra opletten geblazen. Steeksproefgewijs nemen we de chauffeurs onder de loep, betreffende veilig en waakzaam rijden. Mochten er verbeterpunten zijn, dan gaan we samen met de chauffeur in gesprek om zo tot een aantal actiepunten te komen, waarnaar de chauffeur vervolgens moet handelen.

Als klant bent u dus verzekerd van – niet alleen een aangename reis – maar ook een veilige reis. De chauffeur haalt u netjes op tijd op, parkeert her voertuig op een veilige plek, en begeleidt u naar het voertuig. Tijdens de rit maakt de chauffeur (indien gewenst) gezellig een praatje met u, maar uiteraard wel met de veiligheid van u, en mede-weggebruikers in acht genomen. Ook tijdens het afzetten op uw eindbestemming parkeert de chauffeur het voertuig op een veilige plek, waarna hij de deur voor u open maakt, en veilig naar buiten begeleidt.

Leave a comment