Verschil tussen Ride-Hailing en Ride-Sharing: een complete gids

verschil tussen ride-hailing en ride-sharing

De wereldbevolking is enorm toegenomen, en met die toename stijgen ook de behoeften en wensen van de mensen. Basisbehoeften zoals voedsel, kleding, huisvesting, vervoer en nog veel meer zijn drastisch toegenomen. Als we het over transportdiensten hebben, gaat dit gepaard met een toename van de voertuig productie. Het aantal voertuigen dat op de weg rijdt is veel groter dan voorheen om aan de reisbehoeften van iedereen te voldoen.

Er zijn echter bedrijven die transfervoertuigen aanbieden die mensen kunnen boeken om het aantal auto’s op de weg te verminderen. Door deze vervoersdiensten te gebruiken, betalen mensen om hun gewenste bestemmingen te bereiken door in andermans persoonlijke voertuigen te reizen en de noodzaak van hun eigen voertuigen te elimineren.

Tegenwoordig nemen vervoersdiensten een aanzienlijk deel van de vervoersmarkt in beslag. Tot nu toe werden bussen, treinen, autoriksja’s en vliegtuigen beschouwd als opties voor vervoer. Maar tegenwoordig geven mensen de voorkeur aan andere manieren van reizen in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam of andere steden in Nederland.

Op het gebied van vervoersdiensten leveren de bedrijven twee primaire diensten aan hun passagiers, namelijk taxi-hailing en taxi-sharing. Beide diensten hebben een verschillende betekenis en een verschillend effect op het milieu, de economie en de klanten. Laten we beide termen, hun betekenis en het verschil tussen ride-hailing en ride-sharing eens nader bekijken om te begrijpen welke beter is dan de andere.

Wat is Ride-Hailing?

Wat vroeger een taxidienst werd genoemd, wordt tegenwoordig beschouwd als een ride-hailing dienst. De passagiers huren voornamelijk chauffeurs in om hen naar de gewenste locatie in Nederland te brengen. Als men kiest voor een ride-hailing dienst, nemen de chauffeurs die door de passagiers worden geboekt de route die past bij de locatie van de klant. Ook zal de chauffeur geen andere passagiers oppikken die langs zijn route komen, aangezien ride-hailing diensten puur privé taxi’s betekenen.

Stel dat u in de komende 30 minuten een vergadering hebt en een chauffeur en een auto huurt. Wanneer u een ride-hailing dienst kiest, zal de chauffeur geen andere passagiers oppikken, noch zal hij beschikbaar zijn om door anderen te worden geboekt. Tegenwoordig kunt u een taxi boeken via websites of telefoontjes.

Wat is Ride-Sharing?

Ride-sharing is de dienst van vervoersbedrijven om meerdere passagiers in het wagenpark onder te brengen terwijl zij in één richting reizen in een auto of een busje. Bij dit soort ritten worden talrijke stops gemaakt om passagiers op te pikken en af te zetten en wordt het aantal voertuigen dat op de weg rijdt verminderd. Ridesharing is een vorm van gedeelde mobiliteit, maar ook weer anders dan autodelen. In tegenstelling tot autodelen wordt het voertuig niet tegen betaling gedeeld door verschillende bestuurders, maar delen de passagiers een route in één auto.

Stel bijvoorbeeld dat u naar Rotterdam Centraal reist en dat andere passagiers die dezelfde route volgen een taxi willen huren. De chauffeur zal stoppen voor andere passagiers die op dezelfde manier instappen en hen afzetten op hun exacte locatie. Ride-sharing heeft een aantal voordelen, zoals het verminderen van files op de wegen, het verminderen van de CO2-uitstoot van de voertuigen door het milieu te sparen, het besparen van brandstof, en het krijgen van een betere gelegenheid om te socialiseren met de chauffeurs en andere passagiers tijdens het reizen.

Waarom is Ride-Hailing beter dan Ride-Sharing?

Hoewel er voordelen zijn voor de economie, voornamelijk wanneer u kiest voor ride-sharing als de optie van taxivervoer, biedt ride-hailing u persoonlijke voordelen boven anderen. Hieronder staan een paar punten die uitleggen waarom ride-hailing beter voor u is dan ride-sharing.

Dekt de verzekering

De vervoersbedrijven zijn aansprakelijk voor de verzekeringsdekking van de passagiers die in hun voertuig rijden. De WA-verzekering in Nederland zegt dat de chauffeurs geacht worden de verzekering te accepteren om hun auto, passagiers en andere voertuigen te dekken tijdens hun reis. Dit betekent dat als er een ongeluk gebeurt met de taxi waarin u rijdt, het bedrijf de behandelingen en revalidatie zal sponsoren.

Bestuurders worden grondig gecontroleerd

De aanbieders van taxidiensten voeren een grondig antecedentenonderzoek uit voor hun toekomstige chauffeurs. Ze moeten vrij zijn van alle strafbare feiten, medische onderzoeken ondergaan en rijexamens afleggen om taxichauffeur in de stad te worden. Dit betekent dat u veilig bent wanneer u een eigen wagenpark gebruikt om te reizen, omdat u de chauffeur kunt vertrouwen met alle informatie die het bedrijf u doorgeeft.

Chauffeurs zijn professionals

Kies de best beoordeelde taxibedrijven als u een kwaliteitsvolle taxirit wilt. Deze bedrijven huren chauffeurs in die goed opgeleid en professioneel zijn. Ze zijn gebonden aan specifieke reisregels en richtlijnen bij het behandelen van de passagiers en het verlenen van diensten. Met de beste taxibedrijven kunt u er zeker van zijn dat u de rode loper krijgt en als belangrijk wordt behandeld.

Keuze van type auto

Bij het kiezen van een ride-hailing service heeft u de controle over de keuze van het type auto dat u huurt voor uw reis. U kunt bijvoorbeeld een sedan kiezen als u alleen of met een partner reist of u kunt kiezen voor een SUV of bestelwagen als u met een groep vrienden of familie reist. Dit geeft u meer controle over uw reis en vooral comfort.

Comfort en veiligheid

Moderne taxi’s hebben tegenwoordig verschillende functies om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Als u bijvoorbeeld alleen reist in een taxi, kunt u wi-fi gebruiken om uw presentaties of verslagen af te werken. U kunt ook onderweg vergaderen in de taxi als u kiest voor een ride-hailing service.

Bespaart tijd

Wanneer u kiest voor een ride-hailing dienst boven ride-sharing, bespaart u voorgoed veel tijd. U bent altijd op tijd met ride-hailing diensten wanneer u te laat komt voor een vergadering, een dokter moet bereiken voor een controle, of een vlucht moet halen op de luchthaven. Er zijn geen stops voor halen en brengen, en u kunt comfortabel op tijd uw gewenste bestemming bereiken.

Conclusie

Uit het bovenstaande verschil tussen ride-hailing en ride-sharing kunnen we concluderen dat ride-hailing beter is dan ride-sharing om comfortabel, veilig en prettig te reizen. Of u nu wilt reizen in de stad of ergens in de omgeving in Nederland. Met de exclusieve diensten van Taxi Connect kunt u op elk moment van de dag en elke dag van de week terecht voor taxi-hailing. Wij hebben online boeking faciliteiten die u gemakkelijk kunt doen door het volgen van een paar stappen (klik hier voor boekingen), of u kunt ons direct bellen om diensten te reserveren.