Top 8 Toeristische attracties in Den Haag om te bezoeken

Toeristische attracties in Den Haag

Den Haag is een prachtige stad vol attracties. Het is wat toeristen voor ogen hebben van hoe een Nederlandse stad eruit moet zien. Het is de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof van de VS en het Strafhof. Als u op zoek bent om de top Toeristische attracties in Den Haag te vinden, deze blog toont u de top 8 attracties die u moet bezoeken tijdens uw reis in de stad.

De koninklijke hoofdstad van Nederland is een van de favoriete toeristische plekken aan het worden, aangezien een aanzienlijk aantal mensen hier graag voor een of ander doel naartoe gaat. Bovendien is Rotterdam The Hague Airport uitgeroepen tot de meest populaire luchthaven vanwege de geweldige faciliteiten. Bezoekers hebben een aantal stranden te bezoeken, plaatsen om te eten en te drinken, en nog veel meer. Dit is de belangrijkste reden voor het toenemende aantal toeristen dat Den Haag bezoekt.

Den Haag Toerisme: Wat kan u helpen om een gedenkwaardige reis te plannen?

Reizen naar welke plaats dan ook is niet minder dan een avontuur waar je ooit van gedroomd hebt. Velen slagen er echter niet in om de reis slim te plannen; als gevolg daarvan krijgen ze te maken met onaangename situaties. Als u niet wilt dat uw vakantie in een slechte nachtmerrie te beheren, zijn er enkele cruciale tips die u kunt overwegen om uw volgende vakantie heerlijk te plannen.

 • Bepaal de duur van uw reis
 • Maak een lijst van plaatsen die je wilt bezoeken
 • Verzamel van tevoren alle informatie zoals openings- en sluitingstijd, ticketkosten en meer
 • Afronden vervoermiddelen
 • Pak uw bagage slim in, neem geen onnodige dingen mee
 • Wees extra voorzichtig met je dure spullen.

Ongetwijfeld is er veel denkwerk en inspanning nodig om een georganiseerde reis te plannen. Gebrek aan kennis en planning kan soms resulteren in een ongeplande hindernis. Maar met een beetje moeite en een slimme planning kunt u de meeste moeilijkheden overwinnen en van uw vakantie genieten.

8 Toeristische attracties die u kunt bezoeken in Den Haag

De op twee na grootste stad, Den Haag, heeft ongeveer 550.000 inwoners. Gelegen aan de zeekust van West-Nederland, is deze stad de thuishaven van vele koningshuizen en groeiende als toeristische trekpleister. In het oog springende architectuur, groene velden, stranden, musea en bredere straten maken de stad tot de beste toeristische plaats.

Als u van plan bent om de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland te bezoeken, dan mag u een paar van de plaatsen niet missen. Wilt u de meest populaire en top 8 Toeristische attracties in Den Haag niet missen, bekijk dan de lijst en weet waarom u de plaats meteen moet bezoeken. Elk van hen heeft iets unieks dat zeker uw interesse zal wekken.

Madurodam

madurodam

Bent u op zoek naar vakantieparken in Nederland om uw geest en lichaam te verfrissen? Madurodam is een van de drukst bezochte miniatuurparken gelegen in het stadsdeel Scheveningen. Geopend in 1952, verwelkomt dit park miljoenen bezoekers per jaar. Hier kunt u modellen van centrale steden, monumenten en ontwikkelingsgeschiedenis bekijken.

Elk miniatuurobject is ontwikkeld op een schaal van 1:25; je zult het zeker interessant vinden om het park te bezoeken. Madurodam geeft je een realistisch gevoel, want het bestaat uit kleine mensjes, flora, gebouwen, bomen, en nog veel meer. Bovendien is het park multicultureel; je kunt mensen vinden in truien in de winter, zomerkleding in het warme seizoen, en nog veel meer culturen in het relatieve seizoen.

SkyView Pier

skyview pier

Wil je vliegen in de lucht? SkyView Pier kan u dat ook laten ervaren. Het is een reuzenrad van 45 meter dat boven de zee in Scheveningen is gebouwd. Honderden en duizenden mensen hebben sinds de lancering in 2016 genoten van een geweldig uitzicht over land en zee.

Hier kunt u genieten van het delen van uw diners en beste momenten met uw vrienden, familie, of een andere. Het reuzenrad bevat luchtcondities en een comfortabele zithoek alleen voor u.

Peace Palace

peace palace

Het is een administratie van internationaal recht die in 1913 officieel is geopend. Het werd voornamelijk geopend om een onderkomen te bieden aan het Permanente Hof van Arbitrage. Het Peace Palace is een wereldicoon voor vrede en gerechtigheid. De gebouwen in neorenaissancestijl zullen zeker op het eerste gezicht uw ogen vangen; u moet vooraf reserveren om deze historische plek te kunnen bezoeken. Het paleis bevat veel standbeelden, portretten en meer van veel beroemde vredesactivisten uit alle tijden.

Kunst Museum

kunst museum

Het stond tot 1998 bekend als GemeenteMuseum; het Kunstmuseum werd in 1866 opgericht. Het kunstmuseum staat bekend om zijn Mondriaan-collectie; u kunt hier zelfs het laatste werk van de Nederlandse schilder en kunsttheoreticus, “Victory Boogie-Woogie”, vinden. Daarnaast kunt u ook andere kunst ontdekken, zoals muziek, mode en meer glas, wat u zeker zal verbazen en verbazen.

Ridderzaal

ridderzaal

Het is een zaal van 40 bij 20 meter uit de 13e eeuw, gebouwd door de graaf van Holland. De Ridderzaal wordt gebruikt voor de jaarlijkse staatsopening van het Parlement. Daarnaast wordt de zaal ook gebruikt voor interparlementaire conferenties en koninklijke ontvangsten.

Als u van plan bent een uitstapje te maken naar de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland, mag u een bezoek aan dit gebouw niet missen. Weet u niet welke route u moet nemen om deze plaats te bezoeken? U kunt ervoor kiezen om een taxi in Den Haag te boeken om de plaats zonder gedoe te bereiken. U hoeft alleen maar alle essentiële gegevens in te vullen, en u bent helemaal klaar om naar elke locatie te gaan.

Beaches for Amazement

den bosch beach

Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om de boulevard en het strand in Den Haag. Vind de beste die je leuk vindt en bezoek het om je humeur en geest te verfrissen. Bekijk de lijst met top stranden en promenades die u kunt kiezen om te verkennen:

 • Zuiderstrand Den Haag
 • Den Haag Strand Stadion
 • Beachclub Titus
 • Millers Beach
 • Strandtent Solbeach Scheveningen

Er staan er nog veel meer op de lijst. Als u een vakantie naar Den Haag plant, kunt u niet naar de stranden en de promenades gaan. U kunt ervoor kiezen om te gaan varen, vissen, genieten van lokale gerechten, en nog veel meer. U kunt uw reis nog leuker en verfrissender maken door in een strandresort te verblijven.

The Hague Tower

the hague tower

De Haagse Toren is 132 meter lang. De wolkenkrabber voor wonen en kantoren telt 42 verdiepingen en is het op twee na grootste gebouw. Hier vindt u restaurants, een Sky bar, parkeergelegenheid, kantoren, appartementen en meer. Het is een geweldige ervaring om vanaf het terras een uitzicht over de stad te hebben. De infrastructuur van het gebouw zal u zeker opvallen.

Escher in Het Paleis

escher in het paleis

Bent u een kunstliefhebber en wilt u de meesterwerken van MC Escher zien? Dan bent u bij Escher in Het Paleis aan het juiste adres. In dit museum zijn sinds 2002 meer dan 120 prenten en andere werken van Nederlandse kunstenaars te zien. U zult zich verliezen in een prachtige kunstcollectie van ervaren en professionele kunstenaars.

Eindnoot

De meesten van ons reizen graag met de motor om op jacht te gaan naar nieuwe plaatsen om te verkennen. Maar gebrek aan informatie en goede begeleiding doet ons een kans missen om dichter bij deze historische en aantrekkelijke plaatsen te komen.

Om u hierbij te helpen, hebben wij de top 8 attracties in Den Haag op een rijtje gezet die u kunt bezoeken. De prachtige architectonische structuur van het paleis, musea, en andere gebouwen maken het de beste plek om te bezoeken. U kunt zelfs kiezen om te ontspannen op het strand of in de tuin, het werk van topkunstenaars te ontdekken, en nog veel meer.